Home » Stroom uitgevallen / Kortsluiting

Stroom uitgevallen / Kortsluiting

Uw aanvraag is SSL beveiligd.

€65
per uur

Kom in contact met de juiste vakman!

Alleen de beste vakmannen bij u in de buurt!

Uw klus geklaard op een datum naar keuze

Betalen doet u achteraf na tevredenheid.

Stroom uitgevallen / kortsluiting oplossen

In de meeste gevallen ontstaat kortsluiting doordat twee draden die normaal niet met elkaar in verbinding horen te staan, tegen elkaar aankomen. Dit zorgt voor een defect binnen het elektriciteitscircuit en kan in de ergste gevallen tot brand leiden. Gelukkig onderbreekt de schakelaar de stroom mocht dit voorvallen.

Om de bron van de kortsluiting te vinden, kijkt u als eerste in de meterkast. Hier kunt u namelijk vrij eenvoudig zien in welk deel van uw woning de storing veroorzaakt wordt. Bekijk uw groepenkast zorgvuldig. Is er een aardlekschakelaar omgeslagen? Dan weet u dat het probleem veroorzaakt wordt door één van de elektrische apparaten die aangesloten is op de groepen achter de aardlekschakelaar. Vervolgens kunt u op zoek gaan naar het apparaat die de storing veroorzaakt.

Om te bepalen of de storing inderdaad veroorzaakt wordt door een elektrisch apparaat, loopt u alle apparaten die zijn aangesloten op de groepen. Voordat u de schakelaar weer omzet, verwijdert u eerst de stekkers van alle elektrische apparaten. Wanneer u dit gedaan heeft, kunt u de schakelaar weer inschakelen. Blijft de stroom ingeschakeld? Dan wordt de kortsluiting inderdaad veroorzaakt door één van de betreffende apparaten. Om te bepalen welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt, plugt u de stekkers weer één voor één in. Valt de stroom uit zodra u een stekker in het stopcontact steekt? Dan is dit apparaat de oorzaak van de kortsluiting.

Wilt u kortsluiting oplossen, dan kunt u zelf het één en ander doen. Als de kortsluiting door een apparaat in huis komt, kunt u het beste een elektricien inhuren via het bovenstaande formulier. Ligt het aan een contactdoos of kunt u het probleem niet achterhalen? Doe dan direct een aanvraag zodat een professionele elektricien u zo snel mogelijk kan bijstaan.

In 4 stappen een vakman in huis

Snel en simpel een vakman voor al uw klussen, zonder poespas.

1. Verstuur uw klus en vertel ons wat, waar en wanneer uw klus moet worden uitgevoerd, zodat wij op zoek kunnen gaan.

2. Wij gaan op zoek naar de juiste vakman voor uw klus, het liefst eentje bij u in de buurt voor een snelle afhandeling.

i

3. U ontvangt een bevestiging in de e-mail. Meestal belt de vakman u nog even op om alles overeen te stemmen.

4. Uw klus wordt geklaard. De vakman komt bij u langs binnen het afgesproken tijdvak en gaat aan de slag!

Vind de beste klusser voor al je klussen

Onze vakmannen kunnen u helpen met o.a.:

Ben je een vakman?
Meld je gratis aan en kom in contact met nieuwe klanten. Gratis inschrijven